FAQ

1)  Vanaf welke leeftijd mag ik meehelpen op Dranouter Festival?

Vanaf het jaar dat je 16 wordt mag je bij ons komen meehelpen.
Uitzondering: voor team verkeer-parking-camping mag je meehelpen vanaf het jaar dat je 18 wordt. Bij het team veiligheid is dit het jaar waarin je 21 wordt.

 

2)  Hoe verlopen de op- en afbouwdagen?

Deze dagen starten telkens om 8u30 met een briefing van jouw ploegleider. Zo weet jij wat er van jou verwacht wordt. Van 12u – 13u is er een middagpauze voorzien met een brood- en soepmaaltijd. ’s Avonds eindigt de dag rond 18u en wordt er een warme maaltijd voorzien.

 

3)  Hoe word ik vergoed om mee te helpen?

In de festival editie 2024 werken wij opnieuw met het creditsysteem tijdens de op- en afbouwdagen.

Per meegewerkte dag ontvang je credits, deze kan je omzetten in de gewenste return: tickets, drankbonnen,...
Voor de anciens: je hoeft dus niet meer een volledige blok mee te werken maar alle knutseldagen en losse opbouwdagen tellen mee. Hiervoor dien je wel correct je aanwezigheden door te geven want afhankelijk van de taken op een dag, hebben we een maximum aantal vrijwilligers nodig. En niemand verveelt zich graag, dus volzet = volzet.

Je kan credits verdienen door mee te helpen op volgende dagen:

  • Opbouw dag/ Klusdag = 6 credits
  • Afbouw maandag 7/08 = 12 credits
  • Afbouw dinsdag 8/08 = 10 credits
  • Afbouw overige dag = 8 credits
  • Nachtshift = 14 credits

Jouw verzamelde credits kan je hier in het tabblad ‘Credits’ altijd terugvinden. Deze credits kan je dan omzetten naar jouw return naar keuze. Dit is bijvoorbeeld;

  • Dagticket publiek en camping = 12 credits
  • Dagticket vip en camping = 15 credits
  • 2-daagsticket publiek en camping = 18 credits
  • Vipweekend (incl. camping) = 24 credits
  • 3 bongs (drank) = 1 credit

Tijdens de festivaldagen worden er een aantal eetbonnen (18 per dag) voorzien. Dit zijn digitale bonnen die toegevoegd worden aan een chip op je festivalbandje. Ook heb je toegang tot gratis koffie en water in alle barpunten EN op zaterdag en zondag wordt er ontbijt voorzien op vertoon van je medewerkerspas in combinatie met je medewerkers armband. Voor sommige ploegen geldt een uitzondering qua bonnen omdat deze ploegen bevoorraad worden met broodjes.

 

4)  Moet ik mijn eigen maaltijd voorzien?

Festivalregime – vanaf de donderdagavond 3 augustus geldt het festivalregime.

Op donderdag 3 augustus en vrijdag 4 augustus wordt er ’s middags voor festivalmedewerkers – die moeten werken – een broodmaaltijd aangeboden op de werkpost. ’s Avonds kan je genieten van de catering op het terrein met je bonnetjes; drank- en eetbonnen zijn hetzelfde.

Opbouwregime

Elke dag zijn er maaltijden voorzien voor jou. Je moet je wel registreren voor deze maaltijden. Je kan dit via de functie catering. Dit kan enkel na goedkeuring van je medewerking via MyDranouter. Doe dit tijdig!

Donderdagavond kan je je gerecht naar keuze ophalen op het festivalterrein en kan je deze rustig verorberen in de guestbar. Op vrijdagmiddag worden broodjes voorzien in de guestbar.

 

5)  Moet ik mij aanmelden tijdens de opbouw?

Iedere ochtend moet je je aanmelden op het technische secretariaat. Daar krijg je jouw bonnetjes voor je middag- en/of avondmaal. Het technisch secretariaat bevindt zich aan de achterkant van ’t folk (Victoriastraat). Opgelet: Enkel wie zich ’s morgens aanmeldt, word opgenomen in de lijst en krijgt een bonnetje.

 

6)  Waar moet ik mij aanmelden tijdens het festival?

Je kan je tijdens het festival aanmelden in het medewerkers secretariaat met jouw medewerkers overeenkomst met barcode. Verlies dit zeker niet want dit is het enige geldig aanmeldbewijs die noodzakelijk is voor de verzekering. Je ontvangt hier dan ook jouw festivalpakket; jouw medewerkerspas, toegangsbandje met digitale bons en een sponsor T-shirt volgens voorraad.

 

7)  Wat zijn de openingsuren van het medewerkers secretariaat?

  • Donderdag 3 augustus van 10u tot 22u
  • Vrijdag 4 augustus van 10u tot 22u
  • Zaterdag 5 augustus van 10u tot 22u
  • Zondag 6 augustus van 10u tot 20u

 

8)  Is er parking en camping voorzien voor mij?

Er wordt ook dit jaar een aparte opbouw/afbraakcamping voorzien op een rustige plaats in de nabijheid van het terrein.

Voor festivalmedewerkers kan er op verschillende campings overnacht worden;

  • Grote camping toegankelijk vanaf donderdag 3 augustus 12 uur.
  • Stille camping toegankelijk vanaf donderdag 3 augustus 12 uur.
  • Medewerkerscamping toegankelijk vanaf woensdag 2 augustus om 12 uur. Je medewerkersbandje is voldoende als toegangsbewijs.

Op de stille- en medewerkerscamping wordt er stilte gevraagd na 23u.
Auto's mogen niet op de camping blijven staan! Enkel voor plaatsen van caravan is er toegang met auto tot de camping.
Parking kan steeds op de grote parking of gezinsparking.

 

9)  Ben ik verzekerd?

Gedurende de aanwezigheid op het festival is iedere vrijwilliger (na aanmelding op het medewerkerssecretariaat) verzekerd tegen mogelijke arbeidsongevallen of andere ongelukken. Hierbij is het belangrijk dat alle veiligheidsvoorschriften opgevolgd worden. Zo is het belangrijk dat je stevig schoeisel draagt tijdens de opbouw en afbraak. Voor sommige taken zijn specifieke items nodig vb. helm, valharnas, ... Deze specifieke zaken worden door de organisatie voorzien. Schoenen en basisuitrusting voorzie je zelf.

Aangaande Covid volgen we 100% de protocollen opgelegd door de verschillende overheden. Zo kan iedereen op een veilige manier genieten van de opbouw.

 

10)  Wat zijn de regels rond roken en alcoholgebruik?

Zowel de Europese als de Belgische wetgeving vraagt extra inspanningen van de organisatie. Zo mag er niet meer in de tenten worden gerookt. Dit wordt voor de bezoekers aangeduid door middel van verbodsborden. Dit betekent meteen ook dat medewerkers ook niet meer mogen roken in de tenten. Het verbod rond alcoholgebruik en verkoop aan min 16-jarigen voor alcohol en min 18-jarigen voor sterke dranken blijft ook van kracht.

 

11)  Wat moet ik doen als ik niet meer kan meewerken?

Wanneer je door omstandigheden toch niet meer kan meewerken aan Festival Dranouter, dien je zo snel mogelijk contact op te nemen op te nemen met de verantwoordelijke voor de vrijwilligers via jeroen@festivaldranouter.be

 

12)  Hoe weet ik dat ik als medewerker ben aangenomen voor 1 of meerdere festivals?

Je ontvangt een e-mail van MyDranouter, ook is de status van jouw inschrijving steeds te checken via jouw account op MyDranouter (tabblad 'mijn festivals').

 

13)  Voor welke verschillende ploegen kan ik mij inschrijven en wat houden ze in?

Via het tabblad 'Documenten' kan je alle belangrijke documenten die een medewerker nodig heeft voor, tijdens of na de verschillende festivals zien. Je vindt hier ook een beknopte beschrijving van alle beschikbare ploegen per cluster.

 

14) Hoe weet ik in welke ploeg ik ben terechtgekomen?

Via het tabblad 'mijn festivals' door te klikken op de knop onder de foto van het festival waarvoor je je hebt opgegeven. Hier kan je je ploegen bekijken + de verschillende shiften. Ook krijg je daar de nodige contactgegevens van jouw ploegleider te zien.

 

15)  Waar kan ik belangrijke documenten terugvinden?

Documenten zoals het plan van het festivalterrein, de medewerkersparkeerkaart om gratis te parkeren, nodige verzekeringspapieren etc. Kan je terugvinden via het tabblad ‘Documenten’. Hier vind je alle belangrijke documenten die een medewerker nodig heeft voor, tijdens of na de verschillende festivals. De parkeerkaart is steeds op voorhand af te drukken, zodat je deze meteen aan de parkingploeg kan voorleggen. In nood zijn al deze documenten ook steeds beschikbaar op het medewerkerssecretariaat.

 

16)  Waar kan ik de e-mails terugvinden wanneer ik deze per ongeluk gewist heb?

Via het tabblad 'Mijn Profiel' kan je steeds jouw ontvangen Berichten raadplegen. Hier vind je al de e-mails die werden verstuurd door vzw Dranoeter via MyDranouter.

 

17)  Kan ik meehelpen als ik werkloos of bruggepensioneerd ben?

Vrijwilligerswerk verrichten met behoud van uitkeringen is geen probleem. De organisatie dient hiervoor een aanvraagformulier in te dienen bij de uitbetalingsinstelling (RVA) via een specifiek formulier. Concreet gebeurt aanvraag door de vzw Dranoeter.

 

18)  Bij wie kan ik terecht met vragen?

Voor de start van een festival kan je altijd terecht bij Jeroen Verdonck. Hij is de verantwoordelijke voor alle medewerkers van vzw Dranoeter. Je kan hem bereiken via: jeroen@festivaldranouter.be of 057.44.69.33.

Tijdens het evenement is de ploegleider jouw aanspreekpunt. Bij hem/haar kan je altijd terecht. Voor meer algemene informatie is elke medewerker steeds welkom op het medewerkers secretariaat. Wanneer het medewerkers secretariaat gesloten is, kan je je wenden tot de dienst Veiligheid.

 

19)  Allemaal anders, Allemaal welkom, Allemaal Dranouter

  • Als je meewerkt als vrijwilliger aan Festival Dranouter, onderschrijf je alle waarden, zo ook het charter 'Allemaal anders, Allemaal welkom, Allemaal Dranouter'.
  • Als vrijwilliger ben je de ogen en oren van het festival en ambassadeur van ons project.

Merk je iets dat tegen de regel indruist, of word je aangesproken:

  • Indien iemand informatie wenst of suggesties heeft, kan je hen doorverwijzen naar de chillzones met bijhorende suggestieboxen (drankbonnenverkoop feestzone, ingang camping, Dranoutershop in het midden van het terrein).
  • Merk je iets dat tegen ons charter ingaat of word je aangesproken? Onderneem enkel actie door middel van te bellen naar (nummer zal nog gecommuniceerd worden) en volg de instructies op van onze coördinatoren.