Afsprakennota Opbouw Dranouter 2021

 1. Minimumleeftijd medewerkers
  Opbouwmedewerkers mogen al komen helpen vanaf het jaar dat ze 16 worden. Vb. als je pas 16 wordt op 1 oktober 2021, mag je toch al meewerken!
   
 2. Prestatie medewerkers
  Een opbouwdag start iedere dag om 8u30 en eindigt omstreeks 18u. Over de middag is er pauze tussen 12u en 13u met een brood- en soepmaaltijd. 's Avonds wordt er een warme maaltijd voorzien. De dag start telkens met een briefing.
   
 3. Vergoeding medewerkers
  Meewerken aan de opbouw en afbraak kan per blok. 1 blok = 5 dagen meewerken.
  Kan je binnen een bepaalde week vb. een dag niet meewerken, kan je deze dag perfect binnen een andere week inhalen, zo kom je toch aan 5 dagen (een blok).
  Op elke werkdag wordt er eten en drinken voorzien voor de verschillende medewerkers.
  Wie 1 blok (5 dagen) werkt heeft zo telkens eten en drinken aangevuld met 1 gastweekendticket. Het weekendticket kan niet worden doorgegeven.  

  BLOK 1 OPBOUW: week 1 van maandag 26 juli t.e.m. zaterdag 31 augustus (op zondag wordt er enkel in namiddag gewerkt)
  Maaltijden
  Dranken
  1 gastweekendticket

  BLOK 2 OPBOUW: week 2 van maandag 2 augustus tot vrijdagmiddag 6 augustus
  Maaltijden
  Dranken
  1 weekendticket

  Wie BLOK 1 EN BLOK 2 werkt, krijgt onderstaande EXTRA:
  Maaltijden en Drankbonnen Festival
  T-shirt (indien voorradig)

  BLOK 3 FESTIVAL: 5,6,7 & 8 augustus
  1 weekendticket
  Maaltijden
  Dranken
  T-shirt (indien voorradig)

  BLOK 4 AFBRAAK: van maandag 9 augustus t.e.m. vrijdag 13 augustus
  1 weekendticket
  Maaltijden
  Dranken

  Wie BLOK 1 EN BLOK 2 EN  BLOK 4 werkt, krijgt EXTRA:
  Maaltijden en Drankbonnen Festival
  T-shirt (indien voorradig)
  + bonnen extra

  Wie BLOK 1 EN BLOK 2 EN BLOK 3 EN BLOK 4 werkt, krijgt EXTRA:
  Maaltijden en Drankbonnen Festival
  T-shirt (indien voorradig)
  + bonnen extra
  DRANOUTER CREW TSHIRT
   

 4. Maaltijden tijdens opbouw en afbraak
  - Festivalregime: Vanaf de donderdagavond 5 augustus geldt het festivalregime. 
  - Start je vroeger als festivalmedewerker? Op donderdag 5 augustus en vrijdag 6 augustus wordt er ’s middags voor festivalmedewerkers -die moeten werken- een broodmaaltijd aangeboden op de werkpost. ’s Avonds kun je genieten van de catering op het terrein met je bonnetjes, drank- en eetbonnen zijn dezelfde.
  - Opbouwregime: Er zijn elke dag maaltijden voorzien voor opbouwers. 
  Registreren voor deze maaltijden? Dit kan na goedkeuring van je medewerking via MyDranouter (via de functie catering voor het desbetreffende evenement). Doe dit tijdig. Donderdagavond kan je als opbouwer je gerecht naar keuze ophalen op het festivalterrein en kan je deze rustig verorberen in de guestbar.
  Op vrijdagmiddag worden broodjes voorzien in de guestbar.
  Zo kan de keukenploeg reeds starten met ombouw van de zaal i.f.v. gasten- en artiestenrestaurant.
   
 5. Aanwezigheden en catering vooraf doorgeven
  Welke dagen je aanwezig zal zijn dien je door te geven op Mydranouter. Dit kan via tabblad Mijn Festivals en dan klikken op het correcte event, na goedkeuring van je medewerking). Dit geldt ook voor je catering.
   
 6. Aanmelden als medewerker tijdens opbouw
  Je dient je iedere ochtend aan te melden op het technisch secretariaat. Daar verkrijg je dan je bonnetjes om middagmaal te nemen en/of avondmaal. Het technisch secretariaat bevindt zich aan de achterkant van 't folk (in de Victoriastraat). Opgelet: Enkel wie zich 's morgens aanmeldt, wordt opgenomen in de lijst en krijgt een bonnetje.
   
 7. Aanmelden voor het verkrijgen van je festivalpakket
  Voor het verkrijgen van je pakket zoals bepaald in punt 3 dient iedereen  zich persoonlijk aan te melden op het MW-secretariaat tijdens de openingsuren (zie punt 7) met zijn/haar barcode! Wie incheckt met zijn barcode verklaart zich automatisch akkoord met de medewerkersovereenkomst en is meteen ook in orde op vlak van verzekering.
   
 8. Openingsuren MW-secretariaat

  Donderdag 5 augustus: 8 uur – 22 uur
  Vrijdag 6 augustus: 8 uur – 22 uur
  Zaterdag 7 augustus: 9 uur – 22 uur
  Zondag 8 augustus: 9 uur – 20 uur

 9. Infovergadering medewerkers

  Voorafgaand aan het festival zijn er nog verschillende infomomenten voor vrijwilligers.
  Dit in de vorm van facebook live momenten. Kort voor het festival gaat ook nog een infomoment door: De medewerkersvergadering valt dit jaar op zondag 1 augustus om 10u30.

 10. Parking & camping

  Er wordt ook dit jaar een aparte opbouw/afbraakcamping voorzien op een rustige plaats in de nabijheid van het terrein.
  Voor festivalmedewerkers kan er ofwel overnacht worden op de grote publiekscamping, op de familiecamping of op de medewerkerscamping.  Op de familie en medewerkerscamping geldt dat er stilte gevraagd wordt na 23u. 
  Er wordt geen apart bandje voorzien maar je medewerkersbandje is voldoende als toegangsbewijs.
  De familie/medewerkerscamping is voor festivalmedewerkers toegangekelijk vanaf donderdag 5 augustus om 10 uur. De publiekscamping is pas toegankelijk op donderdag 5 augustus vanaf 14 uur,
  Auto’s mogen niet op de camping blijven staan! Vlakbij de medewerkerscamping is een medewerkersparking voorzien (enkel voor wie op deze camping slaapt) en op de gezinscamping is plaats voor caravans. Alle andere auto's parkeren zich op de publieksparking. Met een volledig ingevulde parkeerkaart kan je daar gratis parkeren (parkeerkaart te downloaden bij 'Documenten' op My Dranouter.

 11. Verzekering
  Gedurende de aanwezigheid op het festival is iedere vrijwilliger (na aanmelding op het medewerkersecretariaat) verzekerd tegen mogelijke arbeidsongevallen of andere ongelukken.
   
 12. Roken en alcoholgebruik
  Zowel de Europese als de Belgische wetgeving vraagt extra inspanningen van de organisatie. Zo mag er officieel niet meer in de tenten worden gerookt. Dit wordt voor de bezoekers aangeduid door middel van verbodsborden.  Bezoekers roken dan ook op eigen risico. Dit betekent meteen ook dat medewerkers ook niet meer mogen roken in de tenten.  Het verbod  rond alcoholgebruik en verkoop aan min 16-jarigen voor alcohol en min 18-jarigen voor sterke dranken blijft ook van kracht.
   
 13. Uitkeringsgerechtigde werklozen (ook tijdelijke werklozen) en bruggepensioneerden
  Vrijwilligerswerk verrichten met behoud van uitkeringen is geen probleem. De organisatie dient hiervoor een aanvraagformulier in te dienen bij de uitbetalingsinstelling (RVA) via een specifiek formulier. Concreet gebeurt aanvraag door de VZW Festival Dranouter.
 14. Kernwaarden en duurzaam festival voor iedereen
  Concerten en muziek zijn natuurlijk de essentie maar Festival Dranouter streeft ook enkele kernwaarden na:
  - Beleving: naast de concerten vinden we ook animatie, straattheater, kidsactiviteiten en de foodbeleving ... van zeer groot belang.
  - Gemoedelijk gezinsfestival: Dranouter staat voor gemoedelijkheid met een sterke focus op gezinnen en families.
  - Toegankelijkheid: we vinden het van groot belang dat Festival Dranouter zowel fysiek als  sociaal toegankelijk is.
  - Duurzaamheid zit in het DNA van Festival Dranouter. We maken een mix van jarenlijke inspanningen met nieuwe initiatieven en proefprojecten. Zo wonnen we in 2017 voor de 2e maal de Ovam Groeneventaward. In 2021 belonen we voor de vierde keer de meest ecologische vrijwilligersploeg.
  Medewerkers zijn het gezicht van het festival dus verwachten we dat iedere medewerker deze kernwaarden uitdraagt.

 15. Afwezigheid
  Wanneer je door omstandigheden toch niet meer kunt meewerken aan Festival Dranouter, dien je zo snel mogelijk contact op te nemen met de verantwoordelijke voor de vrijwilligers via jeroen@festivaldranouter.be
   
 16. Medewerkerfeest
  ​Om onze vrijwilligers, zowel opbouw / afbouw / festivalvrijwilligers te bedanken, organiseren we een vrijwilligersfeest waarop je uitgenodigd wordt. 

Bij vragen: jeroen@festivaldranouter.be of 057 44 69 33.